55. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanmaya başlanan ve bu yıl 25 - 31 Mart 2019 tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler haftası Demirci Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Süleyman TOPUZ ve Öğr. Gör. Güçlü İlker MÜFTÜOĞLU'nun organize ettiği etkinlikle kutlandı. Kitap okuma ve kütüphanelerden yararlanma alışkanlığının arttırılması, milli ve evrensel değerlerin öğrenilmesi açısından kütüphanelerin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri Demircide 19 yıldır faaliyet gösteren ve 11 bin kitap bünyesinde barındıran Atıf AKIN kütüphanesi ve müzesini gezerek  Kütüphane sorumlusu İsmail DERMAN'dan kütüphane ve müze hakkında birtakım bilgiler aldılar. Öğr. Gör. Süleyman TOPUZ kütüphanelerin, bilginin, araştırmanın, öğretmenin ve öğrenmenin geçmişe ait bilgi birikiminin ve geleceğe yönelik bilgi politikalarının merkezinde hizmet verdiğinin altını çizdi. Kütüphanede bir çok kitabı raflarda tarayan öğrencilerimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün  Osmanlıca ve Türkçe basılmış ıslak imzalı Nutuk eseri ile Sevr haritası ve harp dönemi savaş stratejilerini barındıran haritalara ise yoğun ilgi gösterdiler.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksekokulu 45900 Demirci, Manisa