ORMANCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN 4-10 MAYIS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI SOSYAL FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının bir bölümü ölümle, bir bölümü ise sakatlanma ve yaralanmalarla sonuçlanmaktadır. Bu olayların manevi üzüntüsü ve meydana gelen maddi zararın ve milli servet kaybının büyüklüğü, insanların iş sağlığı ve iş güvenliği üzerinde önemle durmalarının önemli nedenleridir. Bu konunun önemini kamuoyuna duyurmak amacıyla 1987 yılından beri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” kutlanmaktadır.  Ormancılık sektörünün de içinde bulunduğu ağır iş kollarında yaşanan can ve mal kayıplarının bilincinde olan Ormancılık Bölümü 1. sınıf öğrencileri İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda sosyal farkındalık oluşturmak amacı ile 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında her alanda yapılması zorunlu olan Risk Değerlendirme Çalışma Raporunu Demirci Meslek Yüksekokulu’na ait tüm faaliyet alanlarında gerekli incelemeleri yaparak tamamladılar. Bölüm temsilci öğrencileri Nurgül AKÇA, Şansal BORA ve Hüseyin GÜNAY İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Güçlü İlker MÜFTÜOĞLU koordinatörlüğü ’nde hazırlanan raporu bölüm adına Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail TAŞLI ’ya sundular.  Yapılan çalışmadan ötürü oldukça memnun olan Yrd. Doç. Dr. İsmail TAŞLI öğrencilere teşekkür etti. Okul bünyesinde olası tehlike ve risk kaynaklarının bertaraf edilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağının da altını çizdi.