DEMİRCİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJLA İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

1- Stajlar 20 iş günü I. sınıf ve 20 iş günü II. sınıf stajı olmak üzere iki kısımdan oluşur.

a-) I. sınıfta 20 iş gününden fazla staj yapılamaz.

b-) I. sınıf stajını yapmayan II. sınıfta 40 iş günü staj yapmak zorundadır.

2- Öğrenci staj yapabilmek için, öncelikle “STAJ MÜRACAAT FORMUNU” Demirci Meslek Yüksekokulunun web sayfasın (Formlar ve Dilekçeler kısmından)  indirip doldurduktan sonra, aşağıda belirtmiş olduğumuz tarih aralıklarından birini belirterek ve staj yapılmak istenen işletmeye imzalatarak mühürlü olarak 2014 – 2015 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA 01 HAZİRAN 2015 TARİHİ MESAİ BİTİMİNE KADAR STAJ DANIŞMANI ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNE TESLİM ETMELİDİR.

3- Meslek yüksekokulumuz web sitesinden staj dosyası indirildikten sonra aşağıda belirtilen Staj Başlama tarihinden önce Staj dosyası çıktısını alarak staja başlanır. (20 günlük yapılacak stajlar için ve 40 günlük yapılacak stajlar için ayrı dosya indirilmelidir. 40 gün staj yapacak öğrenciler iki ayrı Staj Danışmanına da Staj Dosyası teslim etmeleri gerektiğinden 20 günlük staj dosyasından iki tane indirmeleri gerekmektedir. Aksi halde iki ayrı danışmana Staj Dosyası ulaşmadığından öğrencinin notu Başarısız olarak girilmektedir. )

4- Staj esnasında her işlem için ayrı ayrı işlem yaprağı hazırlanır ve öğrenci yaptığı işlere ilişkin örnek dokümanları dosyaya eklemelidir.

5- “Günlük Staj Devam Çizelgesi” her gün tarih ve yapılan iş yazılarak stajyer tarafından imzalanır.

6- Staj bitiminde dosyadaki bütün belgeler eksiksiz olarak işletme yetkilisine mühürlü olarak imzalatılır.

7- Dosya içindeki “Staj Çalışması Değerlendirme Formu “GİZLİDİR” kaydı ile taahhütlü olarak posta ile veya kapalı zarf içinde, ağzı mühürlü olarak staj dosyasının arasında öğrenci ile staj danışmanına gönderilir.

8- a) Mezun durumunda olan öğrenciler, ara sınıf öğrencileri ve beklemeli öğrenciler stajlarını aşağıda belirtilen tarih aralıklarında yapmak zorundadırlar.(2. Sayfaya Bakınız.)

STAJLAR İÇİN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİ

BAŞLANGIÇ TARİHİ BİTİŞ TARİHİ
 20 GÜNLÜK STAJ 01.07.2015 veya 03.08.2015 29.07.2015 veya 28.08.2015
 40 GÜNLÜK STAJ 01.07.2015 26.08.2015

b) MEZUN DURUMDA OLAN ve DGS SINAVINA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLER, STAJ DOSYALARINI STAJ BİTİMİNİN İLK HAFTASI, ARA SINIF ÖĞRENCİLERİ İSE EN GEÇ OKULA 31.08.2015 TARİHİNE KADAR STAJ DANIŞMANINA TESLİM ETMEK ZORUNDADIRLAR. STAJ DOSYALARINI TESLİM ETMEK İÇİN SON GÜNÜ BEKLEMEYE GEREK YOKTUR. DOSYASI HAZIR OLANLAR ÖNCEDEN TESLİM EDEBİLİRLER.

c) Staj ile bilgi alınmak istendiğinde aşağıda belirtilen öğretim görevlilerine başvurabilirsiniz.

1- Öğr.Gör. Mazhar DEDE:

Bankacılık ve Sigortacılık (II. Öğretim) : 2/A - Bankacılık ve Sigortacılık (I. Öğretim): 2/A

2- Öğr.Gör. Fatma ÇELİK:

Bankacılık ve Sigortacılık (I. Öğretim): 1/A - Bankacılık ve Sigortacılık (I. Öğretim) : 1/B

3- Öğr.Gör. A.Yavuz ÇAMLI:

Bankacılık ve Sigortacılık (II. Öğretim): 1/A - Bankacılık ve Sigortacılık (II. Öğretim): 1/B

4- Öğr.Gör. Rıza KÖKEN

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (I. Öğretim): 1/A Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (I. Öğretim): 1/B

5- Öğr.Gör. Güldeniz KARAGAĞ

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (I. Öğretim): 2/A - Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (I. Öğretim): 2/B

6- Öğr.Gör. Mehmet EVRENSEL

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

7- Öğr.Gör. A.İlkem ÖZCAN

Dış Ticaret  ( II. Öğretim) : 1/A - Dış Ticaret  (II. Öğretim): 1/B

8- Öğr.Gör. Tolga ŞENTÜRK

Dış Ticaret (I. Öğretim) : 2/A -Dış Ticaret (I. Öğretim): 2/B

9- Öğr.Gör. Taner ÖZBEK

Dış Ticaret (I. Öğretim)  : 1/A - Dış Ticaret (I. Öğretim): 1/B

10- Öğr.Gör. Deniz KARADAĞ

Dış Ticaret  ( II. Öğretim): 2/A - Dış Ticaret  ( II. Öğretim)               : 2/B

11- Öğr.Gör. Yekta KÖSE

Ormancılık ve Orman Ürünleri ( I. Öğretim) : 1/A

12- Öğr.Gör. M. Serdar ORUÇ

Ormancılık ve Orman Ürünleri ( I. Öğretim) : 1/B

9- Staj Dosyasını 31.08.2015 TARİHİNE KADAR STAJ DANIŞMANINA teslim etmeyen öğrencilerin stajları geçersiz sayılır ve tekrar edilmesi gerekmektedir.

Staj Defteri

Staj Defterini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Birinci sınıflar ile Her iki stajı (Endüstriye Dayalı Eğitim I/II) farklı Öğretim Elamanından alacak öğrenciler 20 günlük Staj defterini kullanacaklardır